CONCERT FIRA TOTS SANTS 2016 DE L’ORQUESTRA DE POLS I PLECTRE “LA PALOMA” I LA BANDA DE LA UNIÓ MUSICAL CONTESTANA.-

DSC_6917El dissabte 22 d’octubre en l’Auditori “José Pérez Vilaplana” de la Unió Musical Contestana es va celebrar el tradicional concert que l’Orquestra de Pols i Plectre “La Paloma” i la banda de la Unió Musical ofereixen dins del programa d’actes culturals de la Fira de Tots Sants de Cocentaina. Habitualment obria el concert l’Orquestra de Pols i Plectre “La Paloma”, però per necessitats de la banda de música que havia d’acudir a les Festes del Mig Any d’Alcoi, enguany ho va obrir la banda i el va tancar la Paloma.

Després d’unes breus paraules de presentació a càrrec de María Nieves Pascual, sota la direcció del seu director titular Jaume Fornet Ausina, la banda va obrir el programa del concert amb la interpretació de La Gracia de Dios, pasdoble del any 1880, obra de Ramón Roig i Torné, músic, compositor i director de banda, nascut a Lleida al 1849 i mort a Cartagena al 1907. La resta de la participació de la banda en el concert de la Fira va estar dedicat a la interpretació de Canticle of the Creatures, de James Curnow, compositor nord-americà nascut en Port Huron, Michigan. Es tracta d’una suite en sis moviments inspirada en els escrits de Sant Francesc d’Assís i a ells fa referència els títols dels seus moviments començant amb un Pròleg, seguint amb Brother Sun, Sister Moon and Stars, Brother Fire, Mother Earth i finalitzant amb un Epíleg. La suite aconsegueix expressar l’amor del sant franciscà per la pau i el seu respecte per totes les criatures. Cada moviment és un poema de to curt que utilitza la moderna banda de concerts com el vehicle per a crear éspectaculars imatges musicals. En la interpretació la banda va comptar amb la col·laboració de Carlos Mengual Manzanares, que va recitar els textos de Sant Francisco.

Després d’un breu descans, va començar la segona part del concert a càrrec de l’Orquestra de Pols i Plectre “la Paloma”, que va començar la seua intervenció amb la interpretacio de l´obertura de El director de teatre, de W.A. Mozart. Seguidament La Paloma va interpretar Estàncies de la Serra de Mariola, concert per a guitarra de Juan Luis Nicolau, músic i compositor nascut a Muro. Aquesta obra va ser guardonada amb una medalla d’or en els Global Music Awards dels Ángels en 2015. L’obra està inspirada en els paisatges, les gents i la història de les terres que s’estenen als peus de la Serra de Mariola. En el primer moviment, anomenat Eixint de la plaça, es representa la solemnitat de les esglésies que s’alcen en les places principals dels pobles de la zona, així com el caràcter jovial i alegre de les seues gents. El segon moviment, Entre oliveres, representa un passeig pels seus camps, en el qual el seu naturalesa cobra protagonisme. I en el tercer, anomenat Des de la Penya El Frare, el compositor tracta de reflectir un passatge de les batalles esdevingudes durant la Reconquesta. Les tropes desfilen i es preparen per a l’enfrontament; una referència a un tema popular emmarca l’entorn en el qual va a tindre lloc la lluita. Es produeix un últim intent de diàleg entre els dos bàndols, abans que les llances volen per l´aire d’un costat a un altre, donant pas a la marxa final. En la interpretació d’aquesta obra va actuar com a solista el propi compositor Juan Luis Nicolau i amb ella es va tancar el concert de la Fira 2016. José Luis Muñoz Huércano Vicepresident Unión Musical Contesta

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *