CONCERT EN HONOR A LA MARE DE DEU DEL MIRACLE

Slide 1
Slide 2
. El diumenge trenta de març a les dotze del matí en el centre Cultural El Teular de Cocentaina, la la Unió Musical Contestana va celebrar el tradicional Concert de Primavera en honor a la Mare de Deu del Miracle.
Després d’unes paraules de presentació a càrrec de Begoña Sancho Rodríguez, va començar la primera part del Concert que va estar a càrrec de la Banda Jove sota la direcció del seu director titular Josep Ferrándiz Castelló. La Banda Jove va interpretar en primer lloc Operador, pasdoble de Godofredo Garrigues Perrucho, compositor i director de Banda nascut a Manuel, Valencia, al 1905, però molt vincu-lat a Banyeres de Mariola, d’on va ser director de la seua banda. A continuació la Banda Jove va inter-pretar A Medieval Suite, d’André Waignein, compositor i director de Banda nascut a Bèlgica en 1942 que ha desenvolupat la seua carrera professional en tota Europa, havent participat com a director d’orquestra i membre del jurat en diferents esdeveniments musicals de gran importància a Europa. La primera part del Concert va finalitzar amb la interpretació de l’Overtura de Sonora, de James D. Ployhar, compositor nord-americà nascut en 1926 i mort l’any 2007 i el pasdoble Edward, de Juan José Pérez.
Després d’un breu recés es va iniciar la segona part del concert que va estar a càrrec de la Banda principal de la Unio Musical sota la direcció del seu director titular Mario Roig Vila. La primera peça interpretada va ser A la Meua Banda, pasdoble de Francisco Valor Lloréns, músic i subdirector de la Unió Musical Contestana, a la qual està dedicada la peça. Seguidament la Banda va interpretar Juana d’Arc, poema simfònic de Ferrer Ferrán, pianista, compositor i director de banda nascut a València al 1966. Aquesta peça està dedicada a l’heroïna francesa nascuda el 6 de gener de 1412, en Domrémy (Vosges). D’extracció humil i d’una ferma fe cristiana, Juana d’Arc va liderar als francesos en la Guerra dels Cent Anys amb la finalitat d’expulsar als an-glesos del territori gal, morint en la foguera a les mans dels seus enemics. Va ser canonizada al 1920. El programa del concert va finalitzar amb la inter-pretació de de Herois, poema simfònic de Juan Luis Roig. Esta obra li va ser encarregada al compositor per l’Agrupació Musical Vila de Caig amb motiu de la seua participació en el XXXVI Certamen Provincial de Bandes de Música de Castelló, l’any 2013. Es tracta d’un poema simfònic dividit en tres moviments i rememora la invasió de les tropes franceses de la vila de Calaig l’any 1649.
José Luis Muñoz Huércano
Vicepresident Unión Musical Contestana